Зустріч студентів Коледжу в межах проекту "Некорумповане покоління"

21 листопада 2019
Зустріч студентів Коледжу в межах проекту                                   "Некорумповане покоління"

21 листопада 2019 року студенти Волинського коледжу технологій бізнесу та права (директор – Щеблюк С.Г., канд.істор.наук, «Заслужений працівник України») на чолі з Кравчук Г.Ю. (завідувач кафедри правознавства Коледжу) відвідали Київський міжнародний університет. Після ознайомлення з правилами вступу для продовження навчання у КиМУ після отримання диплому молодшого спеціаліста, знайомством з матеріально-технічною базою навчальних інститутів та факультетів, спілкування з керівниками підрозділів провели надзвичайно цікавий і корисний тренінг-семінар зі студентами Коледжу КиМУ спеціальностей «право», «економіка» (викладач – Кушнарьова І.Б.) у межах акції «Некорумповане покоління» Волинського обласного Благодійного Фонду "Дитяча місія. Україна", під час якого розповіли про ідею проекту «Некорумповане покоління», важливості для дітей та молоді навчитись розуміти, бачити наслідки корупції, зокрема, звернули увагу на те, що слово «корупція» походить від латинського «соrruptio» («псування», «розбещення»), тобто може розумітися як розбещення окремих посадових осіб державного апарату, як соціальна корозія, що роз’їдає державну владу і суспільство в цілому. А також ознайомили з даними дослідження, проведеного громадською організацією «Партнерство за прозоре суспільство»: 65% опитаних вважають, що «корупція дуже поширена в Україні», 27% – «дещо поширена», кожен третій (31%) громадянин протягом останнього року давав хабара, дві третини українців вважають, що корупція «дуже поширена» в нашій державі і аби побороти це ганебне явище в Україні треба виховати нове, некорумповане покоління.

Студенти розповіли про ініціатора проекту, Президента Скандинавської місії, почесного консула України у Швеції Бо Валленберга, який поділився своїми спогадами щодо ефективності молодіжного руху. На думку Бо Валленберга, дитяча місія повинна стати частиною активного руху, який поширюється, на зразок руху «Покоління, яке не палить». «…Шляхом виховання та створення громадської думки серед дітей та молоді про наслідки корупції, ми можемо створити нове покоління, яке займе тверду позицію в боротьбі з корупцією, позицію, якої вони будуть дотримуватися впродовж всього свого життя. Я отримую натхнення від шведського руху «Покоління, яке не палить», який був активний за часів моєї молодості. Коли я навчався в середній школі, було стильно палити. Ти ставав частиною крутого угруповання, якщо проводив перерви у шкільній кімнаті для куріння. Раптом «Покоління, яке не палить» з’явилось в нашій школі та розповіло мені про вплив куріння на наші легені та тіло. Ми чули про погані сторони паління, як багато шкоди воно завдає нашому здоров’ю та суспільству. Нам стало зрозуміло, що це було не круто – палити; це було досить небезпечно та нерозумно! Якщо ти приймаєш таку сильну позицію в молодому віці, ти пронесеш це переконання через все своє життя. Що трапилось, коли ми прийшли до влади? Ми ввели заборону на паління в ресторанах, громадських місцях, на роботі тощо…..» поділився Бо Валленберг.

Бо Валленберг повідомив, що за 20 років, протягом яких він працює в Україні, в плані корупції у нас нічого не змінилося. Причину цього він вбачає в нашій ментальності. «..Корупція засіла в нашому організмі наче хвороба і наш мозок став корумпованим. А люди з корумпованою свідомістю, відповідно, вчиняють корупційні поступки, чим шкодять, як собі, так і оточуючим. В цій ситуації є лише єдиний вихід – виховати молоде некорумповане покоління...». – висловив своє переконання консул.

Ідея проекту «Некорумповане покоління» зацікавила студентів Коледжу КиМУ. Наприкінці тренінгу-семінару всі учасники жваво обговорювали цю проблему та дійшли спільного висновку про актуальність та ефективність даного проекту.


Зустріч студентів Коледжу в межах проекту                                   "Некорумповане покоління" - фото №1
Зустріч студентів Коледжу в межах проекту                                   "Некорумповане покоління" - фото №2
Зустріч студентів Коледжу в межах проекту                                   "Некорумповане покоління" - фото №3
Зустріч студентів Коледжу в межах проекту                                   "Некорумповане покоління" - фото №4
Зустріч студентів Коледжу в межах проекту                                   "Некорумповане покоління" - фото №5
Зустріч студентів Коледжу в межах проекту                                   "Некорумповане покоління" - фото №6
Останні новини
Читати всі новини
Коледж
Київського Міжнародного
Університету